BATMAN / BEŞİRİ - Papatya Anaokulu

Nis

Tüm Türkiye'de olduğu gibi okulumuzda da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. İlçe geneli şehir stadyumunda yapılan kutlamalarda okulumuzu 4 Yaş A sınıfı 'Fidayda' adlı halk oyunu ile başarıyla temsil etti.

Daha sonra okulumuzda düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliğinde çocuklarımız doyasıya eğlendi. Eğlence kapsamında taze hazırlanıp çoculara dağıtılan pamuk şekerler yüzlere tatlı bir tebessüm bıraktı. Halat Çekme, Çuval Yarışı, Sandalya kapmaca... gibi yarışma ve oyanan oyunlarla eğlenen çocuklarımızın mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Mrt

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından Kasım ayında tanıtımı yapılan, öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültürümüzün taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmasını ve dilimizi daha iyi kullanmalarını sağlayarak düşünce dünyalarını geliştirmeyi amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri" Projesi kapsamında okulumuzda her sınıfta çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Öğrencilerimizin Şubat ve Mart ayı etkinlikleri kapsamında tekerlemelerimiz ve bilmecelerimiz konusunda yarıştığı etkinlikler son derece verimli geçiyor.  Bakanlığımız tarafından "Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla hayata geçirilen bu proje kapsamında okulumuzda etkinliklerimiz özellikle velilerimizin katılım ile renkli geçiyor. Bu etkinliklerle çocuklarımızın dil becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Her dil, kendi zenginliği ve özgünlüğüyle bir kültürün aynasıdır. Çocuklarımızın bu zenginliği keşfetmelerine ve ifade becerilerini güçlendirmelerine fırsat sunan, dilimizin renkli dünyasına birlikte adım attığımız bu etkinlikle, çocuklarımızın yaratıcılıklarını, anlatım yeteneklerini ve dil becerilerini desteklemekteyiz. Etkinlikte emeği geçen öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ederim. Hep birlikte, proje kapsamında çocuklarımızın dil becerilerini zenginleştirmeye devam etmeyi planlıyoruz.

Ara

Okulumuzda Yerli Malı Haftası kapsamında "Üreten Nesiller, Parlak Yarınlar" projesi hayata geçirildi. Etkinlik kapsamında okulumuzda üretim merkezi kuruldu. Öğretmen, öğrenci ve velilerimizin işbirliği ile üretilen, kalemlik, magnet, kalem, anahtarlık, Resim Çerçevesi gibi ürünler geliri  sınıflara harcanmak suretiyle satışa sunuldu.  15/12/2023 tarihinde açalışı kaymakamımız sayın Muhammed YILMAZ tarafından yapılan üretim merkezi büyük ilgi gördü. Klasik Meyve Sebze ve Pasta tüketimi dışına çıkarak ilgiyi yerli üretime çekmeyi hedefleyen projemiz başarıyla sonuçlandı.  Açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamımız Muhammed YILMAZ başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürümüz Hüsamettin AKIN, Emniyet Amirimiz Ramazan GEZER,  İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Harun KAYA, emek verem öğrtetmen, öğrenci veli  ve tüm misafirlerinize  şükranlarımızı sunuyoruz.

Okulumuzda çeşitli etkinliklerle öğretmenler gününü kutladık.

Milli Eğitim Bakanımızın hediye ettiği önlükler öğretmenlere dağıtıldıktan sonra, öğrencilerin hazırladığı çeşitli etkinliklerle öğretmenler günü kutlandı.

Daha sonra  okulumuz öğretmenleri ve aileleri ile geleneksel öğretmenler günü yemeğinde bir araya gelindi.

"PAPATYA KOKUSU" YAYINA BAŞLADI

Okulumuzu e dergisine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Biriminin katkılarıyla okulumuzun duvarlarına çeşitli resimler yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.